یکی از شیوههای ورود به یک کشور خارجی، اخذ ویزا از طریق سرمایهگذاری در آن کشور است. با سرمایهگذاری در کشور مورد نظر با توجه به قوانین آن کشور، میتوان ویزای سرمایهگذاری را اخذ نمود که اعتبار آن در برخی از کشورها طولانی مدت بوده و از قابلیت چند بار ورود نیز برخوردار است.
برای اخذ ویزای سرمایهگذاری، ابتدا نوع سرمایهگذاری و حداقل میزان سرمایه با توجه به قوانین کشور مقصد مشخص میشود. به عنوان مثال برای برخی از کشورها حداقل میزان سرمایه مورد نیاز برای اخذ ویزا حدود 200 هزار دلار است. پس از مشخص شدن میزان سرمایهگذاری، فرد متقاضی پروژهای که در آن قصد سرمایهگذاری دارد را مشخص نموده و از طریق درگاههای معتبر اقدام به اخذ ویزای معتبر کشور مقصد را مینماید. با سرمایهگذاری در برخی از کشورها نیز میتوان اقامت آن کشور را اخذ نمود.
برای اخذ ویزای سرمایهگذاری، میزان سرمایه مورد نظر و نوع پروژه ای که فرد متقاضی قصد سرمایهگذاری دارد بسیار مهم است. گردش حساب و تمکن مالی فرد متقاضی و اثبات داشتن توانایی مالی برای سرمایهگذاری نیز از مهم ترین مدارک برای اخذ این ویزا هستند. در برخی از کشورها نیز سن فرد متقاضی مهم بوده و در آنها شخص متقاضی نباید زیر 55 سال سن داشته باشد. ویزای سرمایهگذاری ویژگیهایی نیز مانند اجازه تحصیل به فرزندان و همسر فرد متقاضی را نیز دارد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای سرمایهگذاری، با توجه به قوانین کشورهای مختلف و نوع سرمایهگذاری فرد متقاضی متفاوت است. قوانین مختلفی برای اخذ ویزای سرمایهگذاری در برخی از کشورها وجود دارد. برخی از مدارک متداول برای اخذ ویزای سرمایهگذاری در ادامه آورده شده است.