star star star

لیست ویزاهای شنگن

آلمان

آلمان

آندورا

آندورا

اتریش

اتریش

اسپانیا

اسپانیا

استونی

استونی

اسلواکی

اسلواکی

اسلوونی

اسلوونی

ایتالیا

ایتالیا

ایسلند

ایسلند

بلژیک

بلژیک

بلغارستان

بلغارستان

پرتغال

پرتغال

جمهوری ایرلند

جمهوری ایرلند

جمهوری چک

جمهوری چک

دانمارک

دانمارک

سوئد

سوئد

سوئیس

سوئیس

فرانسه

فرانسه

فنلاند

فنلاند

قبرس

قبرس

کرواسی

کرواسی

لتونی

لتونی

لوکزامبورگ

لوکزامبورگ

لهستان

لهستان

لیتوانی

لیتوانی

لیختن‌اشتاین

لیختن‌اشتاین

مالت

مالت

مجارستان

مجارستان

نروژ

نروژ

واتیکان

واتیکان

هلند

هلند

یونان

یونان

star star star star star star star star star star star star

شینگن چیست؟

شینگن توافقنامه‏‌ای است که در 14 ژوئن 1985 میان پنج‏ کشور از ده کشور ِعضو اتحادیه اروپا در کشور لوکزامبورگ امضا شد. البته رسیدن به توافقی میان تمامی اعضای اتحادیه برای حذف کنترل‏‌های مرزی غیرممکن بود، به همین دلیل شینگن ابتدا خارج از اتحادیه‌‏ی اروپا صورت گرفت. پس از پنج سال کشمکش، پیمان شینگن با طرح حذف مرزهای درونی و سیاست دوسویه‏‌ی صدور ویزا به برنامه‌‏ی اتحادیه افزوده شد. این توافق قوانین جدیدی به همراه داشت که کاملا متضاد با قوانین موجود در اتحادیه‏‌ی اروپا تا آن زمان بود. امروزه بر اساس این پیمان، 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) به عنوان مجموعه‌ای واحد عمل می‌کنند.

تیتر فیلم ویزای شنگن
خلاصه درباره ویزای شنگن
play
Play Video
مشاهده مطلب
close

ویزای شینگن چیست؟

حتما نام ویزای شینگن (Schengen Visa) یا شینگن به گوشتان خورده است مخصوصا اگر تمایل به سفری اروپایی داشته اید. ویزای شینگن نماینده‏‌ی مجموعه‏‌ای از 26 کشور اروپایی است که با یکدیگر تصمیم به حذف پاسپورت و کنترل مهاجرت در مرزهای مشترک خود گرفته‏‌اند. شهروندان کشورهای اروپایی که در حال حاضر عضو حوزه‏‌ی شینگن هستند، می‌‏توانند کاملا آزادانه در این محدوده‏ سفر کنند؛ الباقی شهروندان دنیا نیز برای ورود به مرزهایشان فقط نیاز به یک ویزای شینگن دارند. این حوزه به صورت یک کشور واحد، حقوق بین‌‏المللی برابری برای سفر دارد. شهروندان کشورهای حوزه شینگن حقوق مهاجرت بین‏‌المللی را بدون هرگونه محدودیت می‏‌دانند که بر مبنای یکی از حقوق بنیادی بشر یعنی جابه‌جایی آزادانه است.

انواع ویزای شینگن

دارندگان ویزای شینگن این اجازه را دارند که در بازه زمانی که توسط کشور صادر کننده ویزا معین شده است، آزادانه در این منطقه سفر کنند. با توجه به نوع ویزای صادر شده توسط سفارت یا کنسولگری کشور عضو شینگن، محدودیت های مختلفی مطابق با هدف و ماهیت سفر متقاضی وجود دارد. به طور کل این ویزا به سه دسته تقسیم می شود:

1-ویزای اتحادیه شینگن

ویزای اتحادیه شینگن برای متقاضیانی که به قصد گردشگری وارد اروپا می شوند، صادر می گردد. دارندگان این ویزا اجازه دارند هر 6 ماه یکبار، حداکثر به مدت 90 روز  به کشورهای این حوزه سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. مدت زمان مجاز اقامت دارندگان از تاریخ ورود محاسبه می شود.

این ویزا بر اساس هدف متقاضی از سفر به هر یک از کشورهای حوزه شینگن، به 3 دسته ویزای A, B, C  تقسیم می‌شوند.

1-1ویزای شینگن نوع A

ویزای نوع A، در واقع ویزای ترانزیت فرودگاهی است که به دارنده آن اجازه می دهد تا در یکی از فرودگاه‌های حوزه شینگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از این حوزه سفر کند. دارنده این نوع ویزا اجاره خروج از فرودگاه را ندارد و تنها مجاز به توقف و انتظار برای تعویض هواپیما در محدوده ترانزیت فرودگاهی شینگن است.

شهروندان کدام کشورها به ویزا ترانزیت فرودگاهی احتیاج دارند؟

شهروندان بعضی از کشورها برای تغییر هواپیما در یکی از فرودگاهای حوزه شینگن نیز نیاز به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی هستند. لیست کشورهایی که مشمول ویزای ترانزیت فرودگاه در منطقه شینگن هستند به شرح زیر است:

در صورت داشتن شرایط زیر، اتباع کشورهای فوق نیاز به دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی را ندارند:

  1. اگر فرد دارای مجوز اقامت از یک کشور عضو شینگن، و ویزای شینگن معتبر برای اقامت کوتاه یا اقامت طولانی مدت باشد.
  2.  اگر فرد دارای مجوز اقامت از کشورهایی مانند، آندورا، کانادا، ژاپن، سان مارینو یا ایالات متحده آمریکا باشد که محل زندگی آن فرد را تضمین کند.
  3. اگر فرد دارنده ی ویزای شینگن معتبر یا ویزای معتبر برای ورود به یکی از کشورهای EFTA و همچنین کانادا، ژاپن یا ایالات متحده داشته باشد، حتی اگر بعد از استفاده از این ویزا از آن کشورها برگردد.
  4. اگر اعضای خانواده فرد دارای شهروندی اتحادیه اروپا باشد. (فقط خانواده نزدیک)
  5. اگر شخص دارای گذرنامه دیپلماتیک باشد.

1-2ویزای شینگن نوع B

ویزای نوع B نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که دارنده آن اجازه خواهد داشت تا ظرف حداکثر 5 روز از طریق خودرو و یا قطار از خاک چندین کشور حوزه شینگن عبور کرده و به کشوری در خارج از این حوزه برود.

1- 3ویزای شینگن نوع C

ویزای نوع C، ویزای کوتاه ‌مدت برای سفر به حوزه شینگن است. اگر  متقاضیان ویزای شینگن با اهدافی نظیر گردشگری، شرکت در رویدادهای ورزشی و فرهنگی و بازدید از اقوام می خواهند به این منطقه سفر کنند، این نوع ویزا برایشان مناسب است. دارنده این نوع ویزا مجاز است در طول زمانی که هنگام دریافت ویزا مشخص می‌شود، در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشد. 

ویزای نوع C با توجه به هدف سفر و شرایط متقاضی، به 3 دسته تقسیم بندی می‌شوند:

1-3-1ویزای یک بار ورود (Single-entry visa)

دارندگان ویزای یک بار ورود، تنها یکبار اجازه ورود به یکی از کشورهای حوزه شنکن دارد. بدیهی است، پس از خروج از این حوزه، فارغ از این که اعتبار آن به پایان رسیده یا نخیر، ویزایشان باطل می شود.

1-3-2ویزای دوبار ورود (Double-entry visa)

به طور کل، ویزای دوبار ورود شرایط و الزامات مشابه ای با ویزای یک بار ورود دارد. تنها تفاوت بین این دو ویزا در تعداد دفعات ورود است و دارنده آن این فرصت را دارد تا در بازه 180 روزه و تا زمان اعتبار ویزا، دو بار به این منطقه ورود داشته باشد.

1-3-3ویزای چند بار ورود (Multiple-entry visa)

دارنده ویزای چندبار ورود شینگن اجازه دارد بدون محدودیت و به دفعات وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن شود و آن را ترک کند. همچنین ویزای مولتی شینگن به دارنده آن اجازه می دهد که به مدت حداکثر 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال به منظور اقامت در منطقه شینگن، تردد کند. توجه داشته باشید که این محدودیت زمانی 90 روزه به محض ورود فرد به هریک از کشورهای این حوزه محاسبه خواهد شد.

2-ویزای اتحادیه شینگن (Limited territorial validity visas (LTV))

این نوع ویزا، ویزای موقت است و تنها در شرایط خاص و اضطراری مانند دلایل انسان دوستانه صادر می شود. دارنده این ویزا تنها اجازه اقامت در همان کشور صادر کننده ویزا را دارد و یا در چند کشور محدود دیگر ناحیه شینگن که در زمان درخواست ویزا مشخص شده است. بدیهی است که دارنده این ویزا اجازه تردد و اقامت در دیگر کشورهای این منطقه را نخواهد داشت. مدت زمان اعتبار این ویزا با صلاحدید مامور گذرنامه مشخص می شود و متغییر است.



 

3-ویزای ملی (National Visas) یا ویزای نوع D

ویزای ملی و یا ویزای نوع D شینگن برای متقاضیانی صادر می شود که برای تحصیل، کار و یا اقامت دائمی باید در یکی از کشورهای حوزه شینگن حضور داشته‌باشند. در واقع این ویزا برای افرادی صادر می شود که برای انجام امور کاری و تحصیلی نیاز به اقامت طولانی در یکی از کشورهای شینگن را دارند و پس از اتمام مدت مشخص شده، به کشور خود بازخواهند گشت.

3-1 ویزای سینگل نوع D

این ویزا در مواردی صادر می شود که متقاضی قصد داشته باشد برای استفاده از خدمات درمانی، مدت محدودی را در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن اقامت داشته باشد و پس از آن به کشور خود بازگردد.

3-2 ویزای مولتی نوع D

ویزای مولتی نوع D این اجازه را به دارنده آن می دهد تا فرد بدون نیاز به اخذ هرگونه ویزای دیگری، بدون محدودیت به‌ تمامی کشورهای حوزه شینگن سفر کند. 

چه افرادی می‌توانند برای این نوع ویزا اقدام نمایند؟

دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل به صورت تمام‌وقت، در یکی از مقاطع تحصیلی در کشورهای عضو شینگن را دارند. برای این دانشجویان ویزای یک ‌ساله صادر می‌شود که قابل تمدید است.

دانشجویان خارجی که برای پیگیری پروژه‌های تحقیقاتی تحت شرایط خاص و برای مدتی مشخص به کشوری در حوزه شینگن سفر می‌کنند.

پروژه و یا فعالیت‌های علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر آموزشی در هریک از کشورهای حوزه شینگن: البته این ویزا با بررسی دقیق سوابق علمی فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود.

افراد متخصصی که به منظور به اشتراک گذاشتن تخصص خود به کشوری در منطقه شینگن سفر می‌کنندکه ورزشکاران، هنرمندان یا هر حرفه و تخصصی دیگر در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

موارد اضطراری هم‌چون شرایط حاد پزشکی که فرد نتواند پس از اتمام مهلت ویزای ملی و برای مدتی مشخص منطقه شینگن را ترک نماید.

شرایط ویزای شینگن

متقاضیان ویزای شینگن برای درخواست ویزا، ملزم به رعایت شرایط زیر هستند:

اگر قصد بازدید از بیش از یک کشور حوزه شینگن را دارید، باید ویزا را از سفارت کشوری درخواست نمایید که بیشترین اقامت را در زمان بازدید در آن خواهید داشت و یا از سفارت یا کنسولگری کشوری که مقصد اول بازدیدتان است اقدام نمایید.

تکمیل و امضا فرم درخواست ویزای شینگن

تهیه عکس جدید برای گذرنامه مطابق با استانداردهای ویزای شینگن

ابعاد: 35 در 45 میلیمتر 

32 الی 36 میلیمتر عکس در برگیرنده صورت متقاضی از چانه تا خط مو باشد.

 عکس بدون عینک 

چهره متقاضی در مرکز عکس

پس زمینه روش، بدون سایه

تصویر تار نباشد.

گذرنامه شما باید حداقل برای مدت 3 ماه پس از عزیمت از منطقه شینگن معتبر باشد و حداقل دارای 2 صفحه خالی باشد (این 2 صفحه شامل صفحه اصلاحیه، جلد رو و پشت گذرنامه نمی باشد.)

ارائه کپی از کلیه ویزاهای صادر شده قبلی به کشورهای شینگن

ارائه رزرو پروازها (به مقصد و از منطقه شینگن)، شماره پرواز، رزرو هنل ها برای کل مدت اقامت، اطلاعات هنل رزرو شده، کلیه مدارک مربوط به برنامه سفر همراه با تاریخ مشخص ورود و خروج

بیمه مسافرتی بین‌المللی با حداقل پوشش درمانی 30.000 یورو برای کشورهای حوزه شینگن

ارائه مدارک مالی معتبر، برای اثبات تمکن مالی متقاضی درحین سفر ( شامل صورت حسای بانکی ، اطلاعات مالیاتی و غیره).

مراحل درخواست ویزای شینگن

تکمیل و امضا فرم درخواست ویزای شینگن

اخذ مدارک بیمه از شرکت بیمه متقاضی.

تهیه صورت حسابهای بانکی و سایر اسناد مالی که اثبات کنتده تمکن مالی متقاضی برای سفر است.

دریافت وقت سفارت از سفارت یا کنسولگری کشور مقصد اصلی (کشوری که طولانی ترین مدت اقامت را در آن خواهید داشت). توصیه می کنیم 2 الی 3 هفته قبل از تاریخ سفرتان، وقت سفارت بگیرید.

ارسال تمامی اسناد و مدارک

پروسه بررسی ویزا در کنسولگری معمولاً 3 الی 4 روز کاری زمان می برد. در صورتی که کنسولگری از متقاضی مدارک بیشتر درخواست کند، و یا نیاز به زمان بیشتر برای بررسی مدارک باشد ( به ویژه در زمان اوج مراجعات به کنسولگری)، پروسه بررسی ویزا طولانی تر خواهد شد.

برای دریافت ویزا شینگن چه مراحلی باید طی شود؟

قبل از هر چیز لازم است، ابتدا برای تعیین وقت سفارت اقدام نمایید. تاریخ تعیین شده برای مراجعه به سفارت، باید حداقل 15 روز قبل و یا حداکثر 12 هفته قبل از تاریخ سفرتان برنامه ریزی شده باشد.

گام بعدی تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن است. توجه داشته باشید که تمام قسمتهای خالی را تکمیل نمایید. اگر برخی قسمت ها برای شما قابل پاسخ دادن نبود، به جای آن N / A بنویسید.

پس از اینکه تاریخ وقت سفارت مشخص شد، تمام مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن را آماده و چک کنید؛ عکس پاسپورت مطابق با استانداردهای ویزای شینگن نیز تهیه شود.

به موقع در جلسه مصاحبه سفارت حضور داشته باشید و آماده پاسخگویی به برخی سؤالات در مورد برنامه های سفر و برخی جزئیات شخصی خود باشید. (ممکن است در مورد تحصیلات، موقعیت شغلی و سوابق شرکت از شما سؤال شود.)

نکته: بعضی از کشورهای حوزه شینگن مانند ایتالیا و فرانسه، از متقاضیان برای دریافت شناسه های بیومتریک مثل اثر انگشت و عکس دیجیتال را به عنوان بخشی از مراحل ویزا درخواست می کنند. این اطلاعات در سیستم اطلاعات ویزا (VIS)  ذخیره می شود و برای ویزاهای شینگن بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات بیمه برای ویزای شینگن

متقاضی ویزای شینگن ملزم به دریافت بیمه مسافرتی است که تا سقف 30,000 یورو را پوشش دهد و در تمام کشورهای عضو شینگن معتبر باشد.

بیمه مسافرتی متقاضی باید بیمه کنسلی، خسارت ناشی از گمشدن چمدان، لغو پرواز و سایر اتفاقات غیر منتظره را نیز مورد پوشش قرار دهد.

هنگام انتخاب بیمه، اطمینان حاصل نمایید که بیمه دریافتیتان برای همه کشورهای عضو شینگن معتبر باشد، نه فقط برای کشور مقصد.

مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن

در ادامه می توانید لیستی از مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن را مشاهده کنید. این لیست کلی برای همه کشورهای حوزه شینگن است، اما متقاضی باید مدارک و الزامات خاص کشور مورد نظر خود را نیز بررسی کند.

گذرنامه با حداقل 3 ماه اعتبار از تاریخ پایان سفر، حداقل دارای 2 صفحه خالی باشد.

عکس رنگی مناسب پاسپورت

فرم درخواست ویزا

مدارک بیمه درمانی مسافرتی

رزرو اقامتگاه

نامه تمکن مالی معتبر با سربرگ بانک

اطلاعات تماس فرد دعوت کننده در کشور مورد بازدید

مدارک اثبات کننده درآمد ثابت متقاضی- اطلاعات مالیاتی و غیره

مدارک شغلی و استخدام، مدارک و سوابق بیمه تامین اجتماعی

کپی تمام مدارک

در صورت وجود، کپی از تمام ویزاهای شینگن قبلی متقاضی 

در صورتی که متقاضی قصد شرکت در یک رویداد، جلسه، همایش و غیره را دارد، ارائه دعوت نامه الزامیست.

علاوه بر لیست مدارک بالا، ممکن است متقاضی ملزم به ارائه مدارکی درباره وضعیت کارآفرین خود (در صورت وجود)، سند ازدواج یا سایر مدارک توجیه‌کننده داشتن ارتباط خانوادگی در کشور مبدا، گذرنامه ملیت کشور دیگر (در صورت وجود) را داشته باشد. بدیهی است در صورت نیاز به هریک از این مدارک، ارائه کپی الزامیست.

کشورهایی که برای ورود به حوزه شینگن نیاز به ویزا دارند

آذربایجان

آذربایجان

آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی

آلبانی

آلبانی

آنگولا

آنگولا

اتیوپی

اتیوپی

ارمنستان

ارمنستان

اریتره

اریتره

ازبکستان

ازبکستان

اسواتینی

اسواتینی

افغانستان

افغانستان

اکوادور

اکوادور

الجزایر

الجزایر

اندونزی

اندونزی

اوگاندا

اوگاندا

ایران

ایران

ایران

ایران

بحرین

بحرین

بلاروس

بلاروس

بلیز

بلیز

بنگلادش

بنگلادش

بنین

بنین

بورکینافاسو

بورکینافاسو

پاکستان

پاکستان

تاجیکستان

تاجیکستان

تانزانیا

تانزانیا

تایلند

تایلند

ترکمنستان

ترکمنستان

ترکیه

ترکیه

توگو

توگو

تونس

تونس

تونگا

تونگا

تیمور شرقی

تیمور شرقی

جامائیکا

جامائیکا

جمهوری آفریقای مرکزی

جمهوری آفریقای مرکزی

جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دموکراتیک کنگو

جمهوری دومینیکن

جمهوری دومینیکن

جیبوتی

جیبوتی

چاد

چاد

چین

چین

رواندا

رواندا

روسیه

روسیه

سنگال

سنگال

سودان

سودان

سومالی

سومالی

سیرالئون

سیرالئون

عراق

عراق

عربستان

عربستان

غنا

غنا

فلسطین

فلسطین

فیجی

فیجی

فیلیپین

فیلیپین

قرقیزستان

قرقیزستان

قزاقستان

قزاقستان

قطر

قطر

کامبوج

کامبوج

کره شمالی

کره شمالی

کنیا

کنیا

کوبا

کوبا

کویت

کویت

کیپ ورد

کیپ ورد

گینه بیسائو

گینه بیسائو

لائوس

لائوس

لبنان

لبنان

لیبریا

لیبریا

لیبی

لیبی

ماداگاسکار

ماداگاسکار

مالدیو

مالدیو

مجمع‌الجزایر قمر

مجمع‌الجزایر قمر

مراکش

مراکش

مصر

مصر

مغولستان

مغولستان

موریتانی

موریتانی

موزامبیک

موزامبیک

میانمار

میانمار

نامیبیا

نامیبیا

نپال

نپال

نیجر

نیجر

نیجریه

نیجریه

ویتنام

ویتنام

هند

هند

یمن

یمن